U bent hier:

Sint Maartensberaad Utrecht

Sinds april 2001 is in Utrecht het Sint Maartensberaad actief. Hierin zitten mensen met verschillende achtergronden uit culturele en maatschappelijke organisaties. Zij delen een gemeenschappelijk belang: Utrecht te promoten als dé Sint Maartenstad van Nederland. Het beraad wil in de stad Utrecht het gedachtegoed van Sint Maarten - symbool voor samen delen, sociale rechtvaardigheid en vrede - stimuleren door het ontwikkelen en ondersteunen van diverse activiteiten.

Het feest van Sint Maarten, schutspatroon van Utrecht, houdt inmiddels veel meer in dan snoep ophalen en langs de deuren gaan met een lampion. Het Sint Maartensberaad Utrecht zet zich in voor een brede culturele viering. 

De site www.sintmaartenutrecht.nl geeft naast informatie over de historische figuur van Sint Maarten, ook een beeld van zijn verbinding met de stad Utrecht. In het logo draagt Sint Maarten een kenmerkende driehoekige rode mantel.

Naast de Sint Maartensvieringen in de wijken, is ook het centrum van Utrechts een belangrijke plaats bij alle jaarlijkse festiviteiten rond de viering en herdenking van de Utrechtse schutspatroon op en rond 11 november.

Ieder jaar publiceert het beraad een programma met Sint Maartensactiviteiten. Lees meer hierover op de website www.sintmaartenutrecht.nl
Voor meer informatie over het Sint Maartensberaad en hun aktiviteiten: Toerisme Utrecht/VVV, Domplein 9, 3512 JC Utrecht Telefoon: 030 - 2360000.

Het Sint Maartensberaad Utrecht is onderdeel van een Europees Cultureel Sint Maarten-netwerk.
De culturele Sint Maarten(wandel)route/ Via Trajectensis is gecertificeerd door de Raad van Europa